Yapı Mühendisliği Şirketlerinin Yapı Projelerinde Oynadığı Rol

Köprünün maksimum güvenli ağırlığını kim hesaplar? Rüzgar gücünün bir deponun fırtınada dayanabileceğini kim tahmin ediyor? Kim bir deprem durumunda bir binanın dayanıklılığını değerlendirir. Bu soruların her birinin cevabı bir yapı mühendisidir. Titremelerin büyüklüğünden fırtına lı rüzgarlara kadar tüm yapıların dayanıklılığını ve tam güvenliğini sağlayan mühendisliktir.
İnşaat mühendisliği, işlevsel güvenliğin ötesinde, tüm bina kaynaklarının verimli kullanımını da tanımlar. İşlevsel, güvenli ve ekonomik açıdan engelleyici olmayan bir malzemenin en uygun notunu hesaplayan bir mühendistir. Projenin estetiğinin karşılanmasını sağlamak için mimarlarla işbirliği yaparken bu görevi yerine getirirler. Pithily koymak, mühendislik amalgamates:
-
görsel çekicilik
-
pratik fonksiyon
-
bütçe kaynakları
Yapı Mühendisliğinin Daha Derin Bir Anlayışı
Mühendisliği yönlendiren iki ilke matematik ve fiziktir. Fiziksel yasalar ampirik araştırmalarla el ele düşünüldüğünde herhangi bir materyalin gücü ve kapasitesi tahmin edilebilir. Ayrıca, geometri bir binanın sağlamlığını belirlemek için faktöre edilmelidir. Tasarım ve analiz mühendisliğin temel unsurlarıdır.
Yapı Mühendislerinin Ağır Sorumluluğu
İnşaat mühendisleri ve proje yönetiminden oluşan bir alt küme, yapı mühendislerinin aşağıdaki sorumlulukları
-
tüneller gibi büyük binalar tasarlamak
-
köprüler gibi yapıların fiziksel bütünlüğünü tahmin
Görevleri bir mimarın görevlerinden çok uzaktır. Mimari boyut, şekil, görünüm ve işlevsellikle ilgili olsa da, yapı mühendisleri teknik özellikler üzerinde tekil olarak çalışırlar. Bir mimarın vizyonunu gerçeğe dönüştürmek bir yapı mühendisinin yükümlülüğüdür.
Giydikleri Çok Sayıda Rol Şapka
Mekaniği. Fizik. Matematik. Yaratıcı problem çözme. 3D kavramsal beceri. Bunların hepsi bir yapı mühendisinin zorunlu olarak sahip olması gereken yeteneklerdir. Ama giydikleri çeşitli şapkalar bu yeteneklerle sınırlı değildir. Yapı mühendisleri, şunları içeren niteliklere sahiptir:
- Tasarımda Destek
Bir yapının ve bütünün bireysel unsurlarının planlanmasında önemli bir rol oynarlar. Birincil işlevleri tasarım ve ayrıntılı veri hakkında:
-
Zemin
-
Kiriş
-
Vakıf
-
Çatı tipi
-
Duvar tutma
-
Çelik miktarı
-
Stresin hesaplanması
-
Köprülerin askıya alınması
Işın, sütun ve temel tüm yapının yükünü destekleyebilir sağlar onların tasarım rolüdür.
- Malzeme Analizi
Teknoloji, modern binalar yaratmak için inşaat malzemesi nin birbirleşimini kullanan karmaşık tasarımlara yol açmıştır. Bunları etkin bir şekilde kullanmak ve yapının gücünü, güvenilirliğini ve güvenliğini garanti altına alan yapı mühendislerinin görevidir. Mevcut farklı malzemeleri analiz ederler ve her birinin spesifikasyonuna karar verirler. Müşterinin taleplerini göz önünde bulundurarak maddelerin kesin ve ayrıntılı gereksinimini tahmin ederler.
- Sitenin İnceletisi
Herhangi bir inşaat projesinin ilk adımı, binanın yapılacağı yerin kapsamlı bir incelemesidir. Yeri incelemek yapı mühendisinin görevidir. Onlar site inşaatlar için uygun olup olmadığını araştırmak ve toprak yaklaşan bina için uygun olup olmadığını.
- İşçilerin Güvenliği
Statik veya dinamik yükleme ile karşı karşıya bir bina ne kadar kararlı bir yapı mühendisi nin en belirgin rollerinden biridir. Ancak güvenlik unsuru sadece proje inşa edildikten sonra değil, inşaat sırasında da dahil edilmiştir. Mühendisler tasarımı planladıklarında, şantiyeye gelen işçilerin, işçilerin ve ziyaretçilerin her zaman güvende olmasını sağlarlar. Binayı daha az tehlikeli ve sorunsuz hale getirsinler.
- Başkalarıyla Koordinasyon
A proje yönetimi danışmanları birçok farklı mesleğin işbirliğini talep eder. İhtiyaçları iletmek ve operasyonları koordine etmek yapı mühendisinin amacıdır. Onlar sürekli temas halinde olmak zorunda:
-
Mühendis
-
Mimarlar
-
peyzajcılar
-
çevre bilimciler
-
Binayı denetleyen devlet kurumları ve yetkililer
- Bir Yönetim Başkanı
Yapı mühendislerinin takması gereken son kapak bir yöneticinin ki. Bu teslim kontrol etmek için onların angarya olduğunu her yapı malzemesi ve set özellikleri uygun olduğundan emin olun. Ayrıca bina sırasında gerekli ekipman bir göz tutmak. Ayrıca, sahada yer alan tüm emeği denetler ve yönetirler.
Yapı Mühendislerinin Hangi Eğitime İhtiyacı Var?
Yapı Mühendisleri Enstitüsü bünyesinde mesleki yeterlilik takip eden bir mühendislik disiplininde bir lisans kursu. Kariyer, sıkı standartları karşılamayı ve muazzam pratik deneyimi gerektirir. Bir mühendis sahaya ayak bastığında, mesleğinin geri kalanında eğitim almalı ve öğrenmeli. Endüstri sürekli malzeme ve inşaat yöntemlerini yükseltme çünkü hayati önem taşımaktadır. Sahaya zaman ve özveri yatırımı yapmak isteyen her birey, yoluna çıkan heyecan verici projelerle sektörde yükselecek.
Bir Mühendisin Dünyası
Kısaca, inşaat dünyası ve yaşadığımız bir mühendis istiridye olduğunu söyledi. Onlar olmadan, nehirlerve okyanuslar kilometrelerce yayılan trafiğin monotonluğunu kıran tünellerimiz ya da köprülerimiz olmazdı. Bu yapısal mühendislik mümkün olan en iyi tasarım ile inanılmaz binalar üretmek için matematik ile dinamik olarak fizik evlenir.